Wat is Spaak en Smaak

Het ontdekken en genieten waard

Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide en de Brabantse Wal

Al rijdend geniet u van de Brabantse Wal en het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide. Dit is het prachtige Natura 2000- en Nationaal Parklandschap in de omgeving van de Belgisch Nederlandse grens. U ontdekt een gebied met eigenzinnige dorpjes met bijzondere eigenschappen, met weidse vergezichten, met steilranden waar u naar omhoog kijkt, met ongerepte bossen en vennen die altijd natuurleven aantrekken, heidevelden waar de heide nog altijd paars bloeit en waar een rijkdom aan vogels en insecten huist, zeepolders waar lang vervlogen tijden nog herkenbaar zijn. In de verte ziet u ook het imponerende moderne industriële landschap van de havens in Antwerpen, waar morgen zich steeds blijft aandienen. Vooral heel bijzonder is hoe groot de wederzijdse verschillen zijn, ontstaan door die ene denkbeeldige streep, die men grens noemt.


Toprenner voor één dag

Voor wieler- en cyclocrossfans is het mogelijk je toprenner voor één dag te voelen. Vele renners gingen u al voor. Zie waar nationale en internationale rennershelden trainden. Maar ook waar zij na het behalen van een grote prijs werden gelauwerd en waar zij hun fans ontmoetten.

Culinair genieten

Horecagelegenheden aan beide zijden van de grens hebben de handen ineen geslagen om u tijdens uw tocht in gangen te voorzien van smaakvolle specialiteiten, die bij de route passen. Wij noemen ze overigens geen horecagelegenheden maar gastadressen.

Wilt u reserveren?


Direct online reserveren