Op en langs de Steilrand van de Brabantse Wal

Wandelroute

Routeinformatie

  • Afstand: 15,7 km
  • Prijs: €38,00 per persoon
  • Sluitingsdag: maandag
  • De route is vanaf 1 april te lopen
  • Het hoogteverschil in de route is 31 meter
  • Boove & Beneeje wordt op dinsdag vervangen door Café Non Plus Ultra

Ontdek de Steilrand en geniet

Een wandelroute welke het meest kenmerkende deel van de Brabantse Wal laat ontdekken: de steilrand. Eigenlijk waarnaar de Brabantse Wal vernoemd is. Wandel hier tegen op en er langs door een eeuwenoude polder. En bezoek onze natuur en landschap, onze historie en onze cultuur en ontdek. Geniet vooral. Ook hoe wij u gastvrij en culinair ontvangen.

Ontstaan door de oorspronkelijke Schelde

U komt alleen nog een nauwelijks herkenbaar restant tegen van een zijarm van de oorspronkelijke Schelde. Vroeger voeren daarover grote schepen naar Bergen op Zoom. Nu heet het stroompje de Agger, gelijknamig aan een daar gelegen verdronken dorpje. Water speelt in het hele ontstaan van dit landschap een belangrijke rol. Niet alleen het water van de oer-Schelde maar ook het water uit een groter gebied dat vanaf de steilrand de polders in sijpelt.

Struinend door de oeroude polder met uitzicht op de zich aandienende toekomst

U loopt door een oeroude polder en klimt naar bossen. Om weer naar de oeroude polder af te dalen. Ook kijk je uit op Zeeland en het industriële landschap van de Antwerpse haven. Het landschap is hier bijzonder, mooi en oorspronkelijk evenals de natuur. Ook zie je hoe mensen in deze bijzondere omgeving leven en werken. En hoe ze met de omgeving omgaan en deze proberen te beschermen. In de bescherming en het terugbrengen van oorspronkelijke waarden speelt Natuurmonumenten een grote rol. Het gebied is ook onderdeel van het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide en valt onder Natura 2000-bepalingen. In de toekomst krijgt het misschien een Unescostatus als grensoverschrijdend geopark.

Direct online reserveren

Uw gastadressen

Café Non Plus Ultra te Woensdrecht (NL)

Voor een koffietafeltje aan het begin en een afzakkertje aan het eind.

"Non Plus Ultra" betekent: "Tot hier en niet verder". Aangezien de Schelde destijds tot daar kwam, gaf de toenmalige burgemeester in 1902 er deze naam aan. Wat voor café taveerne Grenszicht geldt, geldt ook voor café Non Plus Ultra en eigenlijk voor alle gastadressen. “Ouderwets” gemoedelijke ambiance en gastvrijheid. Bij Non Plus Ultra komen zowel verenigingen, passanten die van de omgeving willen genieten en als je iets te vieren of te herdenken hebt. Uitbater Kees Palinkx behoort alweer tot de tweede uitbatersgeneratie. Voormalig supporterscafé van René Pijnen.

T +31 (0)164 612 165
Website cafenonplusultra.nl

Fun4family te Hoogerheide (NL)

Een uitgebreide picknicklunch aan tafel vanuit de mand.

Fun4family Midgetgolf is een gastvrije oase. Daar kan je buiten al genietend van de met liefde door Marjon Diepenbroek van Eetwinkel de Boerenmeisjes bereidde smakelijke inhoud van een picknickmand kracht kan opdoen om je wandeling te vervolgen. Niet zittend op een deken op de grond, maar lekker zittend in een stoel. Het is ook het adres om fietsen te huren als je hier een tochtje in het mooie landschap wil komen rijden. Of kom een keer terug als je van midgetgolven houdt.

Fun4Family is een samenwerking met Eetwinkel de Boerenmeisjes.

T +31 (0)6 307 357 43
Website fun4family.nl

Boove & Beneeje te Hoogerheide (NL)

Voor een overheerlijk dessert.

Welk terras is de sfeervolste magneet in Hoogerheide om lekker te komen zitten voor ambiance met eten of drinken? U zult het zien! In de warme en sfeervolle ambiance van Sonja en John Berger staan gezelligheid, warmte, kwaliteit en vriendelijkheid bewijsbaar voorop. In hun restaurant kunt u in groot of klein gezelschap genieten. Om te steengrillen of om à la carte te eten.

T +31 (0)164 612 520
Website boove-en-beneeje.nl