De Noordertuin van Antwerpen langs de grens

Culinair basisarrangement

Routeinformatie

  Afstand   Vertrek en aankomst   Beoordeling

44,5 km    Huijbergen (NL)    NIEUW


Culinair basisarrangement met, indien gewenst, voldoende eigen keuzemogelijkheden onderweg
Bij de start koffie of thee en een versnapering en aan het eind een ambachtelijk drankje naar keuze
Grensoverschrijdend
Het hoogteprofiel in de route bedraagt 201 meter
Nieuwste Spaak & Smaak route (2018)

Wat u verder moet weten (Lees ook: Hoe werkt het?)
  • Niet te boeken op maandag en dinsdag
  • Feestdagen in overleg. Hemelvaartsdag is een sluitingsdag


Historie en natuur ten noorden van Antwerpen


De Noordertuin van Antwerpen bestaat uit het groene natuurgebied ten noorden van Antwerpen. Het gebied wordt gevormd door zeven gemeentes die samen als het ware een 'rustgevende tuin' vormen ten noorden van het drukke Antwerpen. Kenmerkend zijn de vele parkachtige natuurgebieden en historische gebouwen, waaronder kastelen, ontstaan toen de rijke Antwerpenaren buiten de stad gingen wonen. Je vindt er volop sporen uit een ver en soms ook recent verleden. Daarnaast ontdek je op de route de turfhistorie en kan je genieten van buitens met allure en historie, woeste gronden, grenzeloze natuur en mooie vergezichten.

€17.50 per persoon

Reserveer direct online

Impressie van de route

De Noordertuin

De Noordertuin van Antwerpen langs de grens omvat het Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide en gaat ongemerkt over in de Brabantse Wal. De omgeving is in zijn ontwikkeling in de historie sterk beïnvloed door de Schelde. Er ontstond een zeer mooi en afwisselend landschap wat nog steeds puur is. Je komt er nog zeldzame landschapselementen tegen zoals stuifzanden en heidevelden en kan er steeds genieten van mooie vergezichten, welke zelfs bekende kunstenaars inspireerden.

Een uniek landschap

Het unieke gebied heeft vanuit diverse overheden beschermde statussen gekregen. Het Scheldelandschap is aardkundig zo uniek, dat er een aanvraag zal worden ingediend om te worden benoemd tot Geopark onder Unescostatus. Ook de natuurwaarden zijn hoog. Het is de natuur in zijn mooiste pak. Door de eeuwen heen zagen particuliere welgestelden en de geestelijkheid hier voldoende kansen om meer uit het gebied te halen. De historische buitens en kloosters met veel allure zijn de ooggetuigen van al deze ontwikkelingen. Dat begon vanaf de Middeleeuwen al met de turfwinning.

Grenscontrast

De grens tussen Nederland en België levert een altijd herkenbaar contrast op. Zelfs met de huidige open grenzen. Extra bijzonder maakt hier de samenkomst van culturele invloeden van de aan elkaar grenzende provincies. Het is hier een mengeling van Nederland versus Vlaanderen versus Noord Brabant versus Zeeland versus Antwerpen.

Direct online reserveren

Uw gastadres

Restaurant Fleurian te Huijbergen (NL)


Uitbaters Lian en Philip Pieterse hebben het ware horecabloed door de aderen lopen en dat is merkbaar als je daar wordt ontvangen. Je zult er genieten van de ambiance en van wat er wordt geserveerd. Gastvrouw Lian vormt van hen al de tweede generatie uit een horecafamilie en kon het vak niet loslaten. Zo ontstond door passie Fleurian. Gasten komen van ver voor hun aanraders: Gambafeest voor 2 personen en Speciality from “Down Under”. Deze laatste is bereid van Australisch grain fed rundvlees. Het vlees kenmerkt zich door een constante topkwaliteit en is herkenbaar aan de gemarmerde structuur.